”Jur pe Biblie” – cazul viceprimarului Stoica nu va fi musamalizat

Presedintele PSD filiala judeteana si deputat de Hunedoara, Laurentiu Nistor, a declarat la Petrosani ca nu are ce-i imputa din punct de vedere politic si nici al indeplinirii sarcinilor de viceprimar Angelei Stoica in jurul careia exista un scandal sexual de proportii.

Dupa ce s-a informat la Politia Deva, a citit articolele de presa si a stat de vorba cu viceprimarul Vulcanului, Angela Stoica, seful de partid al acesteia, Laurentiu Nistor, a declarat ca nu va fi luata nici o masura pe linie politica pentru ca Angela Stoica nu este parte in dosarul ce are ca obiect act sexual cu un minor, coruptie sexuala, la care se mai adauga si furtul unei sume de bani.

”Nu am ce-i imputa”

”Am vorbit cu Angela Stoica, cu primarul Gheorghe Ile, si nu va ascund ca am vorbit si cu Politia de la Deva, am citit presa, am cules informatii de peste tot. In prezent in dosar este invinuit politistul Sucila si se fac cercetari in rest. Din punctul meu de vedere este o drama pentru familia Stoica daca aceste fapte sunt reale. Dupa cercetari vom vedea daca se impun masuri. In legatura cu d-na Stoica in calitate de membru PSD si viceprimar, din punctul dansei de vedere si al Politiei nu este incriminata, nu apare ca fiind implicata in dosar… Daca se va dovedi ca numele ei este implicat, vom lua masuri. Dar pana nu se definitiveaza dosarul, nu avem ce-i imputa. Nu a incalcat statutul, nu sunt probleme in activitatea de viceprimar. Dupa elucidare, daca apar fapte, vinovatii, cum apar, cum va vom anunta masurile pe care le vom lua” – a declarat Laurentiu Nistor.

”Nu cred ca este facatura politica”

Cu privire la intalniri cu persoane influente, care au avut loc cu scopul de a atenua si chiar misamaliza cazul Angelei Stoica, liderul PSD a precizat ca jura pe Biblie ca acest lucru nu s-a intamplat si nici nu i se pare ca acest caz merita un asemenea risc, iar despre facatura politica invocata in presa, Nistor spune ca e ilogic avand in vedere ca functia de viceprimar nu este de importanta mare, iar alegerile la PSD Vulcan vor avea loc abia anul viitor, deci Marian Coltescu, actual presedinte local al PSD nu avea de ce sa se teama si sa sctioneze.

”Am aflat de la mai multi si din presa ca ar fi existat o intrevedere pentru a se musamaliza acest caz. Va pot spune, cu mana pe Biblie, ca nu s-a intalnit nimeni pentru asta. Va jur pe Biblie ca nu a fost nimeni pentru asa ceva in judet. Cel putin eu nu am vorbit cu nimeni. Sigur, voi informa conducerea de partid de la Bucuresti, poate au citit si ei presa si stiu despre caz. Nu s-au facut interventii de la nimeni si cred ca nu si-ar permite cineva sa faca asta.

Si nu cred ca este facatura politica pentru ca nu este o functie asa de mare cea de viceprimar. Apoi o posibila facatura a lui Marin Coltescu, de teama pierderii sefiei PSD, din start este eliminata. Coltescu este presedintele PSD Vulcan, iar alegeri vor avea loc anul viitor si Angela Stoica, conform statutului, nu poate ocupa functii de partid. Cat privesc rafuielile lui Sucila si sefii lui, nu ma pot pronunta, e treaba Politiei” – a declarat presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor.

Seful social democratilor din judet a precizat ca nu pot fi sanctionati oameni daca nu exista fapte clare, pentru ca se poate intampla oricand sa fie vorba de o inscenare, sau sa se dovedeasca faptul ca nu sunt vinovati cei banuiti. Niste perchezitii si supozitii nu pot constitui motive pentru a sanctiona politic un om, chiar daca imaginea are de suferit. Acesta a precizat ca nu poti distruge un om fara fapte dovedite si apoi trebuie aplicata prezumtia de nevinovatie pana la finalizarea cercetarilor.

Stoica si Ciodaru judecati diferit de PSD

Doar ca membri ai PSD nu sunt intotdeauna judecati de partid cu aceeasi masura. In cazul lui Dacian Ciodaru, presedinte al Ligii Studentilor Social Democrati Petrosani, director administrativ al Universitatii Petrosani, prezumtia de nevinovatie nu a fost aplicata pentru ca se stia ca acesta a fost suspendat din PSD pe perioada cercetarilor. Ciodaru face parte din Biroul Executiv al PSD Petrosani. Despre o posibila suspendare a lui Ciodaru, presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, stia ca nu exista pentru ca nu exista un motiv in viziunea sa.

”Nu este adevarat, nu a fost suspendat. Eu asa stiu. Daca e asa si s-a intamplat acest lucru, acum ii dau afara pe cei de la Petrosani” – a declarat hotarat Laurentiu Nistor.

La PSD Petrosani a avut loc la sfarsitul lunii iunie o analiza a doi membri din organizatie, respectiv Valeriu Plesea pentru atitudine neadecvata si Dacian Ciodaru, ca urmare a perchezitiilor intr-un dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice, si care au fost propusi pentru suspendare. In cazul Ciodaru, doar pe perioada cercetarilor. Valeriu Plesea chiar a fost invitat la discutii, dar se afla in concediu de odihna. Propunerile urmau a fi inaintate sefilor judeteni ai PSD.

Ileana Firtulescu

 

4 comentarii la „”Jur pe Biblie” – cazul viceprimarului Stoica nu va fi musamalizat

 • 15 iulie 2012 la 23:06
  Permalink

  laurentu ,tu crezi ce spui? vezi ca Angelica …

 • 16 iulie 2012 la 05:33
  Permalink

  Rusineee d-le Nistor! daca nici dupa un asemenea scandal ordinar a carui autor moral este viceaua Vulcanului nu luati masuri de debarcare a acesteia,atunci ce sa mai zicem…cine se aseamana se aduna!
  D-le Coltescu nu ai nimic de zis,iti place asa de mult eticheta aplicata de asta orasului pe care il reprezinti?dupa ce v-a spurcat 8 ani partidul acum ne-a spurcat pe toti cateaua asta!

 • 16 iulie 2012 la 14:05
  Permalink

  Cand esti ocupat cu politichia, nu mai ai timp si de educatia propriilor odrasle. Te preocupa numai soarta votantilor, adica a celor care te-au ales sau nu te-au ales.

 • 16 iulie 2012 la 14:13
  Permalink

  si cate altele sunt de neanteles d-le Nistor

Comentariile sunt închise.