”Demersul nostru de ieftinire a apei, blocat de directorul Apa Serv”

”Exista chiar consilieri judeteni care nu si-au platit apa la firma sau la bloc si tocmai ei cer aceste reduceri de pret si in cazul lor nu este vorba de saracie” –  Costel Avram, presedintele PRM Hunedoara, reprezentantul CJH la Apa Serv Petrosani.

Populatia Vaii Jiului reclama mereu pretul mare al serviciilor de apa si canalizare practicat de SC Apa Serv Valea Jiului. Supararea a venit o data cu cresterea brusca a acestui pret, pentru ca acesta nu se facuse esalonat, asa cum era prevazut, ci boala se lungise datorita deciziilor politice chiar si in ceea ce priveste proasta administrare, care, toate au dus firma in pragul falimentului.

Si totusi, dovada ca politicul are un rol major, anul trecut Ministrul Mediului a semnat contractul de finantare a unui proiect de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, in valoare de 40 de milioane de euro, iar de implementarea proiectului, care va dura 50 de luni, 2011-2015, este responsabila Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Apa Valea Jiului”, din care fac parte cei 6 primari ai localitatilor deservite, dintre care 4 erau/sunt ai patidului aflat

la putere – PDL.

Ca urmare a crizei profunde resimtita la nivelul Vaii Jiului, zona in care saracia s-a adancit, odata cu scumpirea apei si createle Apa Serv au crescut ingrijorator. Debransarile celor ce nu si-au platit datoriile nu duc la rezolvarea problemei si, in plus, au un efect social devastator.

Propunere de ieftinire cu 5%

O parte a consilierilor judeteni, in urma cu circa o luna, au facut o propunere conducerii Apa Serv de reducere cu 5% a

costului serviciilor, in urma unui studiu/calcul pe care sa-l realizeze specialistii societatii. ”Noi am facut o propunere de scadere a pretului apei, care trebuie sa-si urmeze cursul – Consiliul de Administratie, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) si AGA – dar demersul este blocat de directorul Apa Serv, Cristian Ionica. E drept ca traseul este greoi, dar se poate” – a declarat, la Petrila, consilierul judetean si vicepresedinte PNL Hunedoara, Tiberiu Balint.

”Noi am facut propunerea de scadere a pretului apei si canalizarii cu 5% pe fondul saraciei acute din Valea Jiului. Conducerea Apa Serv sa faca un studiu, un calcul in interiorul pretului, sau se pot scadea niste cheltuieli fara sa afecteze salariile angajatilor. Scaderea pretului nu este mare, iar noi am dat cateva idei, ca ne mai pricepem si noi. Dar dumnealor, conform calculelor, pot spune daca o pot face sau nu. Cresterea pretului apei a fost brusca si a avut ca efect si scaderea gradului de recuperare a creantelor datorita saraciei, in general. La viitoarea sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor acest studiu va trebui prezentat, dupa ce trece prin Consiliul de Administratie si ADI. Ideea este sa cautam si sa gasim solutii. Sigur, inevitabil aceasta propunere va fi considerata de unii ca populista, in pragul alegerilor”- a declarat consilierul judetean PSD, Francisc Gerschner.

”Nu apa este scumpa, ci saracia este mare”

Dar ”tatal” Apa Serv, Costel Avram, cel care pare ca este adevaratul conducator, este vicepresedintele Consiliului Judetean, reprezentantul  acestei institutii la SC Apa Serv SA. Parerea lui Costel Avram este ca acest demers de scadere a pretului apei este unul electoral, populist pentru ca se stie ca acest lucru nu este posibil.

”Consilietrii pot face ce doresc, dar chiar daca este campanie electorala, nu trebuie sa fim populisti. Eu imi doresc ca locuitorii Vaii Jiului sa aiba bani pentru a plati apa. Nu apa este scumpa, ci saracia este mare. Si eu mi-as dori sa pot promite marea cu sarea si sa ma pot tine de promisiune.

Sa vedem daca exista conditii pentru acesta reducere, directorul trebuie sa faca toate calculele. Dar sa nu uitam ca exista un contract de finantare europeana pentru modernizarea retelelor si acest proiect trebuie implementat in anumite conditii. Repet pentru nu stiu a cata oara: sunt propuneri populiste facute in prag de alegeri.

Daca cineva crede ca poate castiga un vot prin asta, se inseala. Noi trebuie sa aducem bani! Spun asta pentru ca exista chiar consilieri judeteni care nu si-au platit apa la firma sau la bloc si tocmai ei cer aceste reduceri de pret si in cazul lor nu este vorba de saracie” – a declarat Costel Avram, presedintele PRM Hunedoara, reprezentantul CJH la Apa Serv Petrosani.

In concluzie, raspunsul este dat consilierilor judeteni chiar aici, de Costel Avram, raspuns care va fi prezentat CA, AGA ale Apa Serv… Facem pariu?

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „”Demersul nostru de ieftinire a apei, blocat de directorul Apa Serv”

 • 19 aprilie 2012 la 07:00
  Permalink

  SUNTETI ZIARUL LUI MOLOT.

 • 19 aprilie 2012 la 08:23
  Permalink

  ar trebui fiecare primar sa acceseze fonduri europene si sa faca captari propii si sa-i lase pe ciocoi sa si-o mulga singuri,ca slava domnului fiecare oras de pe vale are ape care se pot capta

 • 19 aprilie 2012 la 09:19
  Permalink

  Molot,Simota de la USL (PNL) si cel ce sa ingrasat si imbogatit chiar pe timp de criza mondiala,Costel Avram,au scumpit apa in Valea Jiului facando cea mai scumpa din tara desi vine prin cadere iar pentru la anul cei trei au planificat inco scumpire a apei in Valea Jiului.

 • 19 aprilie 2012 la 19:28
  Permalink

  Cine sunt actionarii societatii:
  – Consiliul Judetean Hunedoara- 51 %
  – Primaria Petrosani- 20,8 %
  – Primaria Petrila- 7,2%
  – Primaria Aninoasa- 3%
  – Primaria Vulcan- 8,1%
  – Primaria Lupeni- 8,7%
  – Primaria Uricani- 1,2%
  AGA este formata de consilieri locali si judeteni.Consiliul de Administratie este numit de acestia.Directorul General este numit de acestia.Nu-l vad in aceasta organizare pe Costel Avram, marele specialist.Da saracirea este mare dar si pretul este mare.

Comentariile sunt închise.