Terenurile din Parang nu sunt de dat! Primaria Petrosani a stopat actiunile de vanzare si concesionare a terenurilor disponibile din din cadrul statiunii. Cele mai multe parcele de pamant, insa, au fost date cu multi ani in urma si nu de putine ori s-a vorbit de modul in care acestea s-au atribuit sau licitat.

„Am suspendat aceste concesiuni in Parang, pentru ca dorim intai sa implementam proiectul cu domeniul schiabil si dupa aceea sa vedem ce vom face in continuare pe aceasta linie a concesiunilor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Oricum, administratia locala, la acest moment mai are foarte putine terenuri disponibile in zona montana, care, insa s-ar licita cu sume grele din partea celor care vor sa aiba o casa, hotel sau sa dezvolte vreo afacere in viitorul domeniu schiabil. De cealalta parte, la Vulcan, licitatiile de-abia incep. Prima strigare se va face in vara acestui an, atunci cand primaria pune la bataie 215 parcele de teren. Aici, din 61 de cabane construite de-a lungul timpului,  doar doua sunt autorizate.

Luiza Andronache